Speciale Covid 19

GEZONDHEIDSBELEID -
REGLEMENT ZWEMBAD in La Chabetaine

Covid-19: Er zijn momenteel geen verplichte maatregelen meer voor hotels en toeristische accommodatie.
Alles wat je moet weten over het coronavirus in België: https://www.info-coronavirus.be

Gezondheid Veiligheid : Uw gezondheid blijft onze prioriteit, we nemen de nodige hygiënemaatregelen om u in de best mogelijke veiligheid te ontvangen. Reinheid is en blijft voor ons altijd het essentiële criterium. Maar het is des te belangrijker omdat we er allemaal naar streven de verspreiding van Covid-19 te verminderen. De sanitaire maatregelen aanbevolen door de FOD Volksgezondheid binnen onze accommodatie moeten worden gerespecteerd, in het bijzonder met betrekking tot het aantal gasten per accommodatie: dezelfde regels als voor besloten bijeenkomsten in residentie zijn van toepassing.
Barrièregebaren :We zullen de regels van fysieke afstanden respecteren en we verwelkomen je op minimaal 1.50 meter afstand. We zullen een masker en handschoenen dragen om u te verwelkomen. Uw gedesinfecteerde sleutels worden op een dienblad aan u overhandigd, een dispenser voor hydroalcoholische gel en tissues zijn verkrijgbaar bij de receptie en voor de kamers. U wordt zorgvuldig uitgenodigd om met uw persoonlijk wasbaar masker te komen.
Aankomst en vertrek : er worden in onderling overleg tijdslots bepaald voor uw aankomst (tussen 17u en 21u) en voor uw vertrek (tussen 8u en 10u) om het contact zoveel mogelijk te beperken.
Registratie : uw contactgegevens worden bij aankomst geregistreerd en bewaard gedurende 14 dagen na vertrek om, indien nodig, een eventuele latere contactopsporing te vergemakkelijken als onderdeel van de traceerbaarheid door de bevoegde autoriteiten. Bij aankomst wordt om een kopie van de identiteitskaart of het paspoort van elke reiziger gevraagd. In overeenstemming met de AVG kunnen deze gegevens alleen voor dit doel dienen;tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Klanten die weigeren, wordt de toegang tot onze accommodatie ontzegd.
Als u een reiziger bent die waarschijnlijk wordt getroffen door COVID-19, of luchtwegsymptomen vertoont of in de 14 dagen voorafgaand aan uw verblijf in La Chabetaine in contact bent geweest met een persoon die door Covid-19 is getroffen, moet u uw verblijf uitstellen . Als een persoon bij aankomst gezondheidsproblemen vertoont die wijzen op COVID-19, zullen we hem helaas de toegang tot onze accommodatie moeten weigeren.
Reiniging : Versterkte reiniging wordt door ons uitgevoerd met het dragen van maskers en handschoenen. Leefruimtes, slaapkamers en badkamers worden minimaal 20 minuten gelucht en daarna schoongemaakt met water en zeep. Desinfectie van oppervlakken (tafel, nachtkastje, deurklink, schakelaars, toiletbril, vloer, hellingbaan, kleine apparatuur die wordt gebruikt als afstandsbediening, enz.) Met water met 1% bleekmiddel of een alcoholische oplossing van 70%.Gemeenschappelijke ruimtes en risicogebieden worden 2 keer per dag gedesinfecteerd.
Bed- en badlinnen: Het wassen van bed- en badlinnen gebeurt in wascycli op minimaal 60°, buiten drogen of in de droger, strijken doe je thuis.
Servies en bestek : gemaakt door wasprogramma's in de vaatwasser op minimaal 60°.
• Documentatie, brochures, boeken, gezelschapsspelen, tafeldecoratie: zijn op advies van het ministerie van Volksgezondheid uit onze accommodatie verwijderd.
Adressen, informatie en activiteiten in de regio vind je in de ontdekzone : https://www.lachabetaine.be
Uw ontbijt : 8u – 9u30 (behalve op afspraak) ofwel geserveerd
- In de eetkamer, op fysieke afstand per zaal of per bubbel.
-Op voorafgaand verzoek, in de kamer, zonder contact met iemand. De naambordjes zetten we om 8.00 uur voor je kamer en als je klaar bent worden ze weer op dezelfde plek teruggezet.

Zwembad: Regelgeving


1. Een mobiel terras, Rolling-Deck® dekt en beveiligt het zwembad van La Chabetaine buiten de openingsuren (conform norm NF P90-308). Het openen en sluiten van het mobiele terras wordt uitsluitend beheerd door de eigenaars die zich het recht voorbehouden om de toegang om dwingende redenen te blokkeren.
2. Toegang : via de houten portiek links van de hoofdingang en de oprit naar het poolhouse. Buiten de openingstijden van het zwembad is de portiek op slot.
3. Openingstijden zwembad :Het zwembad is alleen in het seizoen geopend, elke dag van 10.30 uur tot 13.30 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur behalve in bijzondere omstandigheden of bij slecht weer.
Buiten deze tijdvakken zijn gebruikers verplicht het zwembad te verlaten zodat wij onderhouds-, reinigings- en desinfectiewerkzaamheden kunnen uitvoeren.
4. Het zwembad is zonder toezicht en verboden voor kinderen zonder begeleiding van een verantwoordelijke volwassene .
5. Het gebruik van het buitenzwembad is op eigen risico , wij wijzen alle verantwoordelijkheid af in geval van een ongeval.
6. Het gebruik van het zwembad is alleen voorbehouden aan personen die in La Chabetaine verblijven en volgens een vooraf in onderling overleg gepland tijdslot, per kamer of groep mensen die tot dezelfde sociale kring behoren om contact tussen verschillende bubbels te vermijden.Het gebruik van het zwembad is privé, met een maximum van 4 personen of 1 persoon / 10 m2 en alleen als de klanten geen symptomen vertonen die mogelijk verband houden met Covid-19 of als ze geen contact hebben gehad met een persoon met Covid-19 of een persoon met symptomen die doen denken aan Covid-19 in de 14 dagen voorafgaand aan hun verblijf. Klanten zullen bij aankomst een vragenlijst invullen.
7. De maximale verblijfsduur in de overkapping van het buitenzwembad per gezinsbubbel of per kamer is beperkt tot 2 uur/dag zodat elke klant hiervan kan genieten.
8. De toegang tot het zwembad en het gebruik van sanitaire voorzieningen is verboden voor niet-klanten .
9. De zwembadwaterbehandeling is 24 uur per dag, 7 dagen per week geautomatiseerd en er worden regelmatig handmatige steekproeven uitgevoerd om de kwaliteit van het water en de goede werking van de apparaten te waarborgen.
10.Toegang tot de technische ruimte van het poolhouse is volledig verboden voor klanten.
11. Regelmatige reiniging en desinfectie van oppervlakken en apparatuur met 0,5% bleekmiddel, goedgekeurde virusdodende producten of met minimaal 70% ethanol.
12. Hydroalcoholische gel en zeepdispenser zijn aanwezig in het poolhouse.
13. Bij de ingang van het openluchtbad is desinfectie van de handen van gebruikers verplicht.
14. Handen moeten voor en na toiletbezoek worden gewassen.
15. Verplichting voor elke zwemmer om voor en na gebruik van het zwembad een buitendouche te nemen met voetspoeling.
16. Respect voor de fysieke afstand van 1,5m in en rond het zwembad alsook in de gemeenschappelijke ruimtes. In het zwembad moet de vereiste afstand in acht worden genomen of zelfs onafhankelijk worden gewaarborgd. Vermijd de vorming van groepen, vooral aan de randen van het zwembad, op de rustruimte en op de trappen.
17. Het is verboden om rond en in het zwembad te drinken en te eten.
18. Springen en duiken in het zwembad zijn verboden.
19. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de gemeenschappelijke ruimtes. Alle klanten moeten een masker op hebben.
20. Een verplicht persoonlijk badhanddoek moet door de klant worden meegebracht en op de ligstoel worden gelegd. Levering mogelijk voor verhuur met een toeslag van € 4 per persoon/verblijf. Handdoek die aan het einde van het verblijf aan ons wordt teruggegeven of indien nodig wordt verschoond en gewassen op 60°.

Onze gasten zijn een integraal onderdeel van ons gezondheidsbeleid:
Het maximum aan voorzorgsmaatregelen is geïmplementeerd voor de veiligheid van onze reizigers,
wederzijds vragen we iedereen om ons te helpen een gezonde omgeving te behouden voor u en voor de mensen die zullen volgen.
Gelieve vertrekkende gasten te informeren als ze ziek worden binnen 14 dagen na hun verblijf.
Wij hechten veel waarde aan de wensen van onze klanten, heeft u vragen, speciale verwachtingen, laat het ons weten, wij zullen proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.
Deze regels, volgens de richtlijnen die zijn aanbevolen door het National Health Office, zullen waarschijnlijk veranderen naargelang de evolutie van de pandemie en waaraan we ons zullen moeten onderwerpen voor het welzijn van iedereen.

Terwijl we zorgen voor een rustgevende sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning, rust en uw welzijn, nemen we alle nodige maatregelen om de verspreiding van Covid19 tegen te gaan.
Uw gastheren kunnen, ondanks alle zorg die is genomen om het virus tegen te gaan, niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige besmetting buiten hun controle.
Bedankt voor uw medewerking en uitstekend verblijf in La Chabetaine.

Bea en Aline