Ons handvest voor milieu-ethiek.

Logo Ethique

Logo Ethique

Ons handvest voor milieu-ethiek .

• In de B&B "La Chabetaine" is het maximum ingevoerd voor verantwoord milieubeheer dat is vastgesteld om de impact van de bed & breakfast-activiteit op het milieu te verminderen.
• La Chabetaine is gelegen in het natuurpark Haute Sûre en het bos van Anlier. Om onze bijdrage aan de natuur te leveren, werden meer dan 500 bomen met kleurrijk gebladerte, 22 fruitbomen en hagen van oude soorten geplant om een coulisse en bos te creëren vruchten voor de vogels.
• Evenzo zijn kleine gebieden met bloeiende weiden, met inheemse wilde planten, gezaaid, gunstig voor bestuivers, om bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit.
• Vervolgens is het beheer van water, energie en afval in het bijzonder bestudeerd om te voldoen aan de verbintenis om ons eigen ethische handvest van bijdrage aan het behoud van de planeet te respecteren.
•De schoonmaakproducten en individuele comfortproducten die u in de kamers aantreft, zijn gecertificeerd biologisch, sulfaatvrij, parabenenvrij, siliconenvrij, 98% natuurlijke samenstelling.
• Voor de reiniging gebruiken wij zelfgemaakte bereidingen op basis van huishoudazijn en/of etherische olie. We vermijden agressieve chemicaliën zoveel mogelijk, maar vanwege het risico op besmetting met COVID-19 wordt bleekmiddel verdund tot 1% aanbevolen voor de desinfectie van toiletten en oppervlakken die risico lopen.
• Als het graan dat we aan onze kippen voeren biologisch is, eten ze graag de restjes op. In ruil daarvoor bieden ze ons goede eieren aan waar je van kunt genieten als ontbijt of in een culinaire bereiding.
• De ontbijtjam is huisgemaakt, met fruit uit eigen tuin als de oogst goed is, maar ook met fruit gekocht bij lokale producenten, liefst biologisch indien nodig.
• Wij doen geen table d'hôtes. Het is een keuze.In onze stad zijn 3 goede en erg leuke restaurants en binnen een straal van 12 km vind je een overvloed aan restaurants.
Ook houden we een register bij van de beste adressen.
Aan de andere kant nodigen we onze gasten, of ze er nu voor één nacht of langer zijn, uit om een moment van gezelligheid te delen bij aankomst of op dinsdagavonden in de zomer.
Het zal gaan over elkaar leren kennen, informeren van bezoekers, vooral plezier maken.

Laten we samen onze grootste rijkdom behouden: de natuur